16 december 2012

Gulaschsoppa


Vi lagade en värmande, mättande och otroligt god gulaschsoppa till middag. Det verkar finnas hur många olika recept på den här soppan som det finns familjer i hela Ungern. Men så här lagade vi vår soppa:

600 gr nötkött, typ grytbitar
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 tetra krossade tomater (500 gr)
1 köttbuljongtäring
2 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
1 tsk mald kummin
1 tsk chilipeppar
1 liter vatten
1 spetspaprika
5 potatisar
1 morot
salt, peppar

Skär köttet i tärningar, 2,5 x 2,5 cm, och bryn till fin färg. Finhacka lök och vitlöksklyftor och bryn till löken är genomskinlig. Lägg kött och lök i en gryta. Blanda ner tomater, buljongtärning, tomatpuré, paprikapulver, kummin och chilipeppar. Häll på vattnet och låt koka upp. Sänk värmen och låt småputtra minst 1 timme (vår gryta stod nästan 2 timmar). Skala potatis och morot och skär i tärningar. Kärna ur paprikan och skär i små bitar. Tillsätt grönsakerna i grytan. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt ev. mer vatten och låt koka ytterligare 20 min. till potatisen är mjuk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar