28 december 2012

Fröigt knäckebröd


Som säkert den sista mänschan i Sverige har nu även jag trillat dit på detta supergoda knäckebröd. Jag har nog aldrig ätit nåt så gott i brödväg!
  • 2 dl majsmjöl (inte Maizena)
  • 0,75 dl solrosfrön
  • 0,5 dl linfrön
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 2,5 dl kokande vatten
  • 0,5 dl olja
  • 1 tsk salt
  • flingsalt (strös över innan gräddning)

Sätt ugnen på 150°C varmluft. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll över kokande vatten och olja och rör om till en jämn massa. Häll den lösa massan på ett bakplåtspapper och lägg ett bakplåtspapper över, kavla ut degen efter formen på bakplåtspappret. Strö över flingsalt. För jämna rutor skåras degen i lagom bitar innan gräddningen. Grädda i 45 minuter eller till brödet fått fin färg. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar