5 juni 2011

Marcella Hazans tomatsås

När man söker på nätet efter Marcella Hazans Tomatosauce får man den ena entusiastiska träffen efter den andra. Eftersom receptet var så superhypat (och dessutom superenkelt) testade vi förra sommaren i semesterköket.
Första försöket var ingen större upplevelse. Men det berodde på att jag lagat efter vad jag såg på den här bilden och använde bara 1 burk tomater. Då smakade såsen bara smör med en tomattouch. Inte så kul. Så här ska det vara istället:
  • 800 gram hela skalade tomater (knappt två burkar)
  • 70 gram smör
  • 1 gul lök
Skala och dela löken i två delar. Häll tomaterna i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt smöret och lökhalvorna. Låt sjuda på svag värme i 45 minuter. Rör om då och då, mosa sönder tomaterna mot kastrullkanten. Smaka av med salt. Har du använt saltat smör behövs inte så mycket. Servera med spagetti och ev. riven parmesan.

2 kommentarer:

  1. Smör och pasta låter ju iofs som en dröm. Inte så himlans nyttigt, men gott.. I dag gjorde Nigella marmitepasta. Det var spagetti, smör och marmite kan man säga. Eller kanske smör, spagetti och marmite.

    SvaraRadera
  2. Gaah! Jag ser nu att jag glömt det viktigaste momentet i hela receptet. Naturligtvis ska man lyfta UPP lökhalvorna ur tomatsåsen innan man serverar och äter.

    SvaraRadera