17 augusti 2011

Bostongurka

För många år sedan hade jag en kolonilott tillsammans med en kompis. Vi odlade massor av gurka som blev till en massa olika inläggningar. Min favorit var bostongurka.

2 gröna gurkor
1 röd paprika
1 gul lök
1 purjolök
1 msk gula senapsfrön
1 liter vatten

Blanda en lag av:
3 dl socker
1 msk salt
2 dl ättiksprit
2 dl vatten
2 kvistar dill

Tvätta och torka gurkorna och paprikan. Skala löken. Skär gurkan i smala skivor och tärna den. Paprikan ska också skäras i små tärningar. Finhacka löken och purjolöken. Lägg hacket med senapsfrön i en skål. Koka upp vattnet och slå över, låt det stå tills det svalnat. Sila bort vattnet.

Koka lagen. Lägg i hacket och låt det småkoka ca 10 minuter tills allt mjuknat och blivit simmigt.

Fyll gurkblandningen på små heta burkar. Blir det för mycket spad häller du bort en del av det för gurkan saftar sig nämligen i burken. Förvara i kylskåp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar