22 juni 2011

Peaches!


Har du några recept som liksom lurar på dig? Som du har gått och småklämt på i flera år kanske utan att riktigt komma till skott, kanske har det bara inte varit rätt tillfälle. Den här pajen har varit ett sådant recept här hemma. I går tog den Buttre Bagaren tag i saken och bakade den. Får jag presentera - sour cream peach tart!

Persikorna får sjuda i en lag av vatten, rött vin, strösocker, citronskal, kanelstång, vanilj och kryddnejlikor i  ungefär 10 minuter och sedan kallna i spadet. Degen är en tart-deg på smör, ägg, vatten och mjöl samt lite socker. Fyllningen består förutom persikorna av äggulor, créme fraiche och vanilj.

Hela receptet hittar du i "Amerikas bästa pajer" av Jane Whitman Tierney.

Om man skall tycka något så tycker jag nog att vi skall prova den med svenska plommon istället för persikor. Det får vi testa i höst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar