14 juli 2011

Paradpasta med rökt lax


Den här maträtten åt jag för första gången hos Markus och Sara på Grimslätt gård, jag tror att det var förra våren. Det går fort, det blir gott och man blir mätt. Den är dessutom vacker att se på och känns rätt festlig. Utmärkt bra att göra dagen efter ett kalas med kallrökt lax på bordet, om det blev några rester vill säga.

Till fyra hungriga behöver du:
1 bit kallrökt lax (ca 250g)
4 port pasta - grön tagliatelle blir snyggt, änglamarks färska fullkornspasta passar också bra
2 dl grädde
1 krm svartpeppar ut kvarnen
1-2 msk cognac, whisky eller rom
1/2-1 dl finhackad dill

Skär laxen i skivor och strimla hälften. Koka pastan. Koka även upp grädden, när den sjuder tillsätt svartpeppar, den strimlade laxen, spriten och låt koka ett par minuter. Rör ned dillen och smaka av.

Blanda ned den avrunna pastan i såsen och fördela laxpastan på tallrikar. Garnera med den sparade laxen och eventuellt några dillkvistar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar