Vi kör alltid med ett recept som publicerades i DN för många år sen (Anna B?) betitlat "Tarte au Chocolat". Rekommenderas!
Ugn 200 C
100 gr mörk choklad
100 gr smör
50 gr mjöl (ca 1 dl)
150 gr socker (ca 1,5 dl)
3 ägg
Glasyr:
100 gr mörk choklad
80 gr vispgrädde (ca 3/4 dl)
10 gr smör
Smält chokladen och tillsätt smöret i klickar så att det också smälter. Rör ner socker och mjöl lite i taget. Tillsätt äggen ett och ett. Rör runt ordentligt så att smeten är helt slät. Grädda i smord och bröad form med löstagbar kant. Längst ner i ugnen knappt 30 min.
Häll vispgrädde och smör i en liten kastrull på medelstark värme. Tillsätt chokladen i små bitar. Rör om tills glasyren har en smidig konsistens.
När kakan svalnat glaseras den. Servera med vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar